Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Sambata - Duminica inchis

+40786 224 477

Contacteaza-ne

Sos. Unirii 81c

Ilfov, Romania

Top
 
Ghidul cumparatorului

Ghid de cumparare

HomeAlarms > Ghid de cumparare

Intrebari frecvente

Din ce este format un sistem de alarma?

Un sistem de alarma este compus din centrala (placa PCB), carcasa cu transformator in care se monteaza centrala, o sirena de interior/ de exterior, senzori de miscare/ contacti magnetici pentru usa/geam si tastatura. Centrala si sirena de exterior functioneaza cu acumulatori. Un sistem de alarma cablat se va monta cu cabluri legate in carcasa centralei.

Care sunt cele mai importante diferente dintre centrale?

Diferentele principale dintre centrale sunt reprezentate de numarul de zone pe care le monitorizeaza si de tipul de tastaturi pe care le suporta.  Numarul total de zone este dat de numarul de zone programate pe tastura.

Ce elemente vor fi vizibile dupa montare?

Dupa instalare vor fi vizibili senzorii de miscare, tastura, carcasa centralei si sirena. Centrala, comunicatorul si acumulatorul se vor monta in interiorul carcasei, iar contactii magnetici se vor prinde pe usa sau pe geam.

Care este diferenta dintre o tastatura LED si o tastatura LCD?

Tastatura LED nu are ecran, fiind prevazuta cu un numar de LED-uri care se vor lumina in momentul detectarii de miscare de catre senzori. O tastatura LCD are ecran ce afiseaza mesaje de tip text, ce se pot programa personalizat ( Ex: Dormitor etaj, Usa intrare).

Ce este un contact magnetic?

Un contact magnetic este un senzor de dimensiuni mici, ce se monteaza discret prin prindere de tocul usii sau pe tamplaria geamului si detecteaza deschiderea usii sau a geamului. Atunci cand sistemul este armat, acesta va declansa alarma.

De cati senzori de miscare am nevoie?

Un sistem de alarma are nevoie de minim un senzor de miscare. Astfel, daca aveti un apartament pozitionat la etaj, un singur senzor pentru usa de intrare poate fi suficient. Pentru dubla protectie, se monteaza un contact magnetic pe usa.

Este suficient un senzor pe camera?

Senzorii de miscare au o raza de  actiune de maxim 12 m, pe o deschidere a latilei de pana la 105 grade. In general se monteaza un senzor in fiecare camera, insa in functie de suprafata incaperii si de zonele de acces, se pot monta mai multi  intr-o singura camera. De exemplu, pentru un living cu acces pe usa de intrare si balcon, este recomandat sa se monteze 2 senzori.

Cum sunt atentionat in momentul declansarii unei alarme?

Centralele Cerber se conecteaza la o linie de telefonie fixa. Acestea au un comunicator incorporat, care prin sunete de sinteza, emit semnale acustice in momentul declansarii unei alarme. Aceste semnale pot fi transmise direct catre telefonul mobil al utilizatorului (prin apel telefonic de tip robot ce va transmite sunete de alarma) sau, daca aveti contract de paza, vor atentiona firma de paza si veti fi contactat de dispecerat.

O alta varianta pentru atentionari este montarea unui comunicator Multicomm-s , care functioneaza cu ajutorul unui sim, acesta transmitand semnale prin GPRS la statia de monitorizarea sau SMS pe numarul de contact al proprietarului.

Nu am telefon fix in casa. Cum pot primi atentionari?

Prin montarea unui comunicator Multicomm-s (hyperlink) direct in carcasa centralei. Acesta functioneaza independent de linia telefonica terestra si transmite semnale SMS, pe telefonul utilizatorului sau catre dispeceratul firmei de paza prin GPRS, in cazul in care exista un contract cu o firma de paza. Comunicatorul serial Multicomm-s are nevoie de un sim de telefonie mobila.

Daca am telefonie fixa, mai am nevoie de comunicator?

Sistemul de alarma fara comunicator este conditionat de buna operare a liniei telefonice. Daca aceasta exista, dar este defectata de conditii meteorologice sau vandalizata de hoti, nu mai functioneaza. Recomandarea noastra este sa optati pentru un comunicator, chiar daca aveti telefonie fixa, pentru a avea varianta de back-up.

Cat dureaza o instalare?

In functie de numarul de elemente instalate, montarea, programarea si explicarea instructiunilor de utilizare, poate dura intre o ora ( kit basic apartamenet) si 4 ore (kit premium casa).

Ai o intrebare?